Transport, livrare beton
Transport beton, livrare beton bucuresti si ilfov, cifa de beton, beton b150 beton b200, beton b250, beton b350, beton b400, beton b450, beton b500, beton pompa.
Transportul betonului gata de utilizare se face într-un timp de transport scurt de maximum 1,5 h între fabricile de beton și punctele de livrare. Autovehiculele, adesea încărcate la capacitatea maximă permisă, au nevoie de cea mai mică masă la gol posibilă pentru a beneficia de mai multă productivitate. Pentru a răspunde acestor nevoi, MAN Trucks propune cel mai ușor rigid 8x4 de pe piață pentru livrare beton
Răspundem nevoilor transportului de beton
Statie Betoane - Transport Beton livrare Beton
Exista multe modalitati de a transporta betonul la locul de turnare, iar alegerea celei corecte pentru nevoile tale va insemna ca nu este compromisa calitatea finala a amestecului. Transportul betonului are loc in doua etape: de la instalatia de dozare la locul de utilizare si in cadrul santierului in sine. Metoda de transport aleasa va depinde in mare masura de aplicarea betonului si de configuratia santierului.
Metode de transport si livrare beton care zona de lucru
Dupa ce ati comandat un lot de beton, acesta va trebui transportat de la fabrica de dozare la locul de utilizare. Exista doua metode principale pentru a face acest lucru:
- Betoniera (sau „autobetoniera”) - cea mai comuna si mai usoara optiune, betoniera este un tambur rotativ montat pe camion, care poate amesteca betonul in timpul transportului sau poate mentine betonul premixat agitat pana ajunge la locul de destinatie. Acesta va fi vehiculul ales pentru betonul mixt si este ideal pentru calatorii mai scurte atunci cand betonul este necesar rapid.
- Malaxor volumetric - Practic o instalatie mobila de dozare, un mixer volumetric transporta ingredientele de baza ale betonului pe santier, amestecandu-l fie inainte ca acesta sa ajunga, fie dupa ce a ajuns. Principalul beneficiu al mixerelor volumetrice este modul in care puteti schimba mixul necesar, dupa cum este necesar, odata ce acesta ajunge la destinatie. Acest lucru este util pentru zonele de lucru in care cererile ar putea fluctua.
Odata ce betonul a fost livrat, ar putea fi necesara transportarea amestecului mai adanc in santierul in sine. Exista multe optiuni in aceasta etapa, iar metoda aleasa va depinde in mare masura de santierului si de starea santierului in general. Unele dintre aceste metode implica munca manuala, in timp ce altele utilizeaza o retea mai sofisticata de tevi, jgheaburi sau pompe.
Metode de transport si livrare beton pe santier
Iata cateva dintre cele mai eficiente si populare metode de transport al betonului pe un santier:
- Roaba si lopata - o modalitate de baza de a transporta amestecuri mici pe distante scurte. Pentru a utiliza in mod corespunzator aceasta metoda, santierul de lucru ar trebui sa fie plat, usor de traversat, sigur si cu un traseu clar, fara opozitii, direct la zona de turnare. De asemenea, vei avea nevoie de lucratorii necesari pentru a te asigura ca mixul complet este transportat in timp.
- Jgheab - utilizat de obicei pentru momentul cand betonul trebuie turnat la adancime sub sol. Jgheaburile ar trebui utilizate numai pe intinderi scurte, iar amestecul trebuie sa fie usor de utilizat - astfel incat sa poata fi transportat cu usurinta in jgheab.
- Pompe - Exista trei forme de pompe de beton: pompe cu brat, pompe de linie si pompe de utilizare specializate. Cu exceptia cazului in care santierul este o mina sau o retea de tuneluri, pompa de utilizare specializata nu va fi relevanta. Pompele cu brat utilizeaza un brat robotizat articulat, controlat de la distanta pentru a livra rapid volume mari de beton in locatii inalte sau in locuri unde accesul este blocat de pereti, garduri sau alte obstacole inalte. Pompele de linie folosesc o serie de tevi pentru a pompa betonul peste zone care sunt greu de traversat altfel – din cauza obstacolelor, topografiei provocatoare.
- Transportoare cu banda - utilizate pentru transportul continuu de beton printr-un santier, transportoare cu banda sunt versatile si capabile sa transporte cantitati mari de beton atat pe orizontala, cat si pe zone inclinate. Transportoarele cu banda sunt utile atunci cand transporti rapid un volum mare de beton in locuri unde spatiul este limitat.